Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Vzajemna cenik

klub Varuh zdravja in klub e-Zavarovanja: do 80 €

Najnižja povprečna cena/mesec v zadnjih 18 mesecih 33,35€ Preberi več o tem.
USB ključek 64 GB
USB ključek 64 GB Preberi več o tem.
VREDNOST: 15 €
Nahrbtnik
Nahrbtnik v vrednosti 15€ Preberi več o tem.
VREDNOST: 15 €
Majica
Majica Varuh zdravja. Preberi več o tem.
VREDNOST: 10 €
Bon za Vzajemno 40 €
Dobroimetje 40 EUR za nova zavarovanja (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR) – za mlade od 18 do vključno 30 let. Preberi več o tem.
VREDNOST: 40€
Bon za Vzajemno 20 €
Dobroimetje 20 EUR za nova zavarovanja (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR) – za osebe v starosti od 31 let dalje. Preberi več o tem.
VREDNOST: 20 €
Popust na letno zavarovanje za tujino
10% popust na letno zavarovanje za tujino Multitrip. Preberi več o tem.

Brezplačni klub e-Zavarovanja prinaša:

Brezplačni program Varuh zdravja prinaša:

 • Majica (v kolikor se včlanite v Varuh zdravja – včlanitev je brezplačna in prinaša številne ugodnosti) preberi več
 • 10 % popust na Zavarovanje za tujino Multitrip preberi več
 • Dobroimetje 40 EUR za nova zavarovanja (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR; bon ne velja za DZZ) – za mlade od 18 do vključno 30 let
 • Dobroimetje 20 EUR za nova zavarovanja (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR; bon ne velja za DZZ) – za osebe v starosti od 31 let dalje
 • Z vključenim Varuhom zdravja ceneje kolesarite in tecite
 • 10 % popust na samoplačniške zobozdravstvene storitve v Dentalnem centru d.o.o. v Ljubljani preberi več
 • Brezplačno svetovanje in dogodki
 • Ugodno zavarovanje za družino
 • Ugodnosti za zdravje in šport
 • V sklopu programa Varuh zdravja sta brezplačno na voljo brezplačno na voljo Dr. Posvet, varen in zaseben posvet z zdravnikom na daljavo, in spletna telovadnica v udobju vašega doma, primerna za vse starostne skupine

Vzajemna nudi 3-odstotni popust pri sklenitvi dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj:

 • pri plačilu z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN),
 • pri direktni bremenitvi (trajnik),
 • pri letnem plačilu,
 • pri plačilu mesečne premije z odtegljajem od plače.
Dopolnilno zavarovanje Vzajemna cena PREMIJA (€)
mesečna premija  35,67€
MESEČNA PREMIJA z maksimalnim 3% popustom  34,60€
LETNA PREMIJA  415,20€

VZAJEMNA CENA
Potencialne zavarovance praviloma vedno zanima kolikšna bo njihova premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oziroma jih zanima koliko bodo plačevali za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. V večini primerov pri tem odgovoru ni težav. Janez Novak se je zaposlil in v roku enega meseca sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Njegova cena bo enaka tisti v zgornji tabeli. Janezov brat Andrej Novak pa je sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje več kot 2 leti od dneva, ko se je redno zaposlil. Njegova cena bo 6% višja od cene, ki jo plačuje brat Janez.
Pri tem se postavi vprašanje: Koliko časa bo Andrej plačeval 6% višjo premijo? Odgovor je PERMANENTNO. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju namreč določa, da nam mora po zakonu zavarovalnica za vsako leto, ko smo zaposleni in imamo obvezno zdravstveno zavarovanje urejeno, ne plačujemo pa dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, zvišati premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za 3%.

VZAJEMNA DODATNO CENA
Andrej Novak ne ve točno kdaj se je zaposlil, kje lahko preveri kakšna bo cena njegovega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Povsem razumljivo je, da stranke ne vedo točno s katerim datumom so se zaposlile, sklepati zavarovanje vnaprej, ko cena ni 100% znana, pa je malce zoprno. Andrej ne ve natanko ali bo imel 3% ali 6% ali celo 9% doplačila na osnovno premijo.
Žal Andreju Novaku ne moremo pomagati, saj zavarovalnice ne omogočajo, da stranka preveri ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, preden le tega sklenemo. Andrej bo ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja izvedel šele, ko bo vrnil podpisano pristopnico na zavarovalnico, iz zavarovalnice pa mu bodo poslali original zavarovalno polico na kateri bo navedena cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

VZAJEMNA DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CENA
Zgodba Andreja Novaka pa vendarle ni nekaj najhujšega, on bo plačeval 3-9% višjo premijo, kar dne 20.3.2019 pomeni cca. 3 eur višja mesečna premija. Bolj zapleten pa je primer Svetlane Novak. Ona je nekaj časa bila zaposlena nekaj časa pa ne. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ji je plačeval center za socialno delo, ko je bila zaposlena si je nekaj časa plačevala dopolnilno zdravstveno zavarovanje, nekaj časa pa ne.

Kje lahko Svetlana Novak izve koliko bo mesečno plačevala za dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Nikjer! Edina možnost je, da sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje, zavarovalnica pa jo bo naknadno obvestila kolikšna je njena premija. Vseeno pa si lahko Svetlana izračuna razpon cene. Glede na to, da smo leta 2019, doplačilo na premijo pa je bilo v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja uvedeno leta 2006, lahko z gotovostjo trdimo, da Svetlana ne bo imela več kot 39% doplačila.

Njena cena bo odvisna od izbire zavarovalnice, vendar ne bo nižja od 31 eur in ne bo višja od 46 eur mesečno.