Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Vzajemna cenik

Dodatno zavarovanje Vzajemna ugodnosti ugodnosti skupaj: 65 €

Darilna kartica
10€ bon Spar ali 10€ bon Mercator
VREDNOST: 10€
USB ključek 64 GB
USB ključek 64 GB
VREDNOST: 10 €
Nahrbtnik
Nahrbtnik v vrednosti 15€
VREDNOST: 15 €
Majica
Majico prejmete v kolikor se včlanite v brezplačen program varuh zdravja, ki ga izvaja Vzajemna.
VREDNOST: 10 €
Popust na letno zavarovanje za tujino
10% popust na letno zavarovanje za tujino Multitrip.
Bon za Vzajemno 20 €
Bon lahko koristite za plačilo zavarovanj pri Vzajemni (izjemi sta dopolnilno zavarovanje in tujina). Pogoj je vključitev v brezplačen klub Varuh zdravja.
VREDNOST: 20 €
Bon Extreme Vital 35€
35€ bon Extreme Vital velja za letnik 1994 in mlajše (velja od 18.1.2021)
VREDNOST: 35€

VSE UGODNOSTI:

 • 10€ bon Spar ali 10€ bon Mercator 
 • 35€ bon Extreme Vital (velja za letnik 1994 in mlajše) velja od 18.1.2021
 • USB ključek 64 GB
 • Nahrbtnik
 • Majica (v kolikor se včlanite v Varuh zdravja – včlanitev je brezplačna in prinaša številne ugodnosti)
 • 10 % popust na letno zavarovanje za tujino Multitrip
 • Dobroimetje v višini 20 EUR, ki je unovčljivo ob sklenitvi novega zavarovanja z letno premijo 55 EUR ali več (ni unovčljivo pri sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in zavarovanj za tujino). Ugodnost velja ob včlanitvi v Varuh zdravja.
 • Brezplačna včlanitev v Varuh zdravja
 • 10% na samoplačniške zobozdravstvene storitve pri izvajalcu Ars Salutaris Adriatic d.o.o. (Ljubljana)
 • Bon v vrednosti 100 EUR pri izvajalcu Ars Salutaris Adriatic d.o.o. (Ljubljana) za samoplačniške zobozdravstvene storitve, katerih skupna vrednost s popustom znaša 1.000 EUR ali več
 • V sklopu programa Varuh zdravja sta brezplačno na voljo anonimen zdravstveni posvet na daljavo Dr. Posvet in spletna telovadnica v udobju vašega doma, primerna za vse starostne skupine

Vzajemna nudi 3-odstotni popust pri sklenitvi dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj:

 • pri plačilu z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN),
 • pri direktni bremenitvi (trajnik),
 • pri letnem plačilu,
 • pri plačilu mesečne premije z odtegljajem od plače.
Dopolnilno zavarovanje Vzajemna cena PREMIJA (€)
mesečna premija  35,67€
MESEČNA PREMIJA z maksimalnim 3% popustom  34,60€
LETNA PREMIJA  415,20€

VZAJEMNA CENA
Potencialne zavarovance praviloma vedno zanima kolikšna bo njihova premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oziroma jih zanima koliko bodo plačevali za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. V večini primerov pri tem odgovoru ni težav. Janez Novak se je zaposlil in v roku enega meseca sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Njegova cena bo enaka tisti v zgornji tabeli. Janezov brat Andrej Novak pa je sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje več kot 2 leti od dneva, ko se je redno zaposlil. Njegova cena bo 6% višja od cene, ki jo plačuje brat Janez.
Pri tem se postavi vprašanje: Koliko časa bo Andrej plačeval 6% višjo premijo? Odgovor je PERMANENTNO. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju namreč določa, da nam mora po zakonu zavarovalnica za vsako leto, ko smo zaposleni in imamo obvezno zdravstveno zavarovanje urejeno, ne plačujemo pa dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, zvišati premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za 3%.

VZAJEMNA DODATNO CENA
Andrej Novak ne ve točno kdaj se je zaposlil, kje lahko preveri kakšna bo cena njegovega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Povsem razumljivo je, da stranke ne vedo točno s katerim datumom so se zaposlile, sklepati zavarovanje vnaprej, ko cena ni 100% znana, pa je malce zoprno. Andrej ne ve natanko ali bo imel 3% ali 6% ali celo 9% doplačila na osnovno premijo.
Žal Andreju Novaku ne moremo pomagati, saj zavarovalnice ne omogočajo, da stranka preveri ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, preden le tega sklenemo. Andrej bo ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja izvedel šele, ko bo vrnil podpisano pristopnico na zavarovalnico, iz zavarovalnice pa mu bodo poslali original zavarovalno polico na kateri bo navedena cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

VZAJEMNA DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CENA
Zgodba Andreja Novaka pa vendarle ni nekaj najhujšega, on bo plačeval 3-9% višjo premijo, kar dne 20.3.2019 pomeni cca. 3 eur višja mesečna premija. Bolj zapleten pa je primer Svetlane Novak. Ona je nekaj časa bila zaposlena nekaj časa pa ne. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ji je plačeval center za socialno delo, ko je bila zaposlena si je nekaj časa plačevala dopolnilno zdravstveno zavarovanje, nekaj časa pa ne.

Kje lahko Svetlana Novak izve koliko bo mesečno plačevala za dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Nikjer! Edina možnost je, da sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje, zavarovalnica pa jo bo naknadno obvestila kolikšna je njena premija. Vseeno pa si lahko Svetlana izračuna razpon cene. Glede na to, da smo leta 2019, doplačilo na premijo pa je bilo v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja uvedeno leta 2006, lahko z gotovostjo trdimo, da Svetlana ne bo imela več kot 39% doplačila.

Njena cena bo odvisna od izbire zavarovalnice, vendar ne bo nižja od 31 eur in ne bo višja od 46 eur mesečno.