Dopolnilno zavarovanje cena

CENA DODATNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

Datum: 12.2.2019

CENA DODATNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

V zadnjem času so vse tri zdravstvene zavarovalnice objavile, da bodo dvignile ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Več ali manj vse navajajo, da imajo na segmentu dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja izgubo, saj so se dvignile cene zdravstvenih storitev, prav tako pa se je povečal obseg le teh.

Prva je zvišanje napovedala zavarovalnica Generali že v mesecu januarju, v roku meseca dni pa sta zvišanje napovedali tudi Triglav zdravstvena zavarovalnica in zavarovalnica Vzajemna.

Koliko stane dopolnilno zdravstveno zavarovanje danes, in koliko bo stalo s 1.3.2019 si lahko pogledate TUKAJ.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE PRIMERJAVA

Hkrati je potrebno vedeti, da je storitev dopolnilno zdravstveno zavarovanje zakonsko določena in povsem enaka, ne glede na to pri kateri zavarovalnici se zavarujete.

Navadno je Vzajemna najcenejša, kar pa ne pomeni, da je za vas tudi najugodnejša. Zavarovanci zavarovalnice Triglav in Generali morajo upoštevati tudi paketne popuste, ki jih pridobijo, če imajo sklenjenih več zavarovanj pri isti zavarovalnici.

Hkrati je potrebno upoštevati tudi ugodnosti, ki jih posamezni zavarovalec prejme ob sklenitvi. Če upoštevamo vse te faktorje pridemo do zaključka, da niti ni tako enostavno ugotoviti katera zavarovalnica je za nas najugodnejša.

Ugodnosti ob sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja si lahko pogledate TUKAJ.

DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CENA

Cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se bo pri vseh zavarovalnicah res spremenila s 1.3.2019, je pa dejstvo, da bodo zavarovanci Vzajemne povišanje začutili že v mesecu februarju, saj Vzajemna mesečno premijo svojim zavarovancem zaračunava že mesec vnaprej, medtem ko zavarovanci mesečno premijo pri Generaliju in Triglavu plačujejo za tekoči mesec.

Hkrati je potrebno poudariti, da vsi zavarovanci nimajo enake cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Kakšno ceno boste imeli si lahko preberete TUKAJ.