Brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Miha je padel z motorjem

Datum: 31.5.2019

Miha Novak je izkušen motorist z več kot dvema desetletjema motorističnih izkušenj. V prometu se je vedno držal cestnoprometnih predpisov. Ima tudi 2 diplomi šole varne vožnje AMZS. Tudi med prijatelji motoristi je znan kot “varen” voznik. Prejšnji teden se je vračal z morja v Ljubljano in na lokalni cesti, je pred njega v rahlem ovinku skočila srna. Miha je izgubil kontrolo nad motorjem in padel.

Z rešilcem je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je sledilo več operacij. Ker je imel prehude poškodbe, zanj niso morali poskrbeti v lokalni bolnišnici in so ga s helikopterjem prepeljali v Ljubljanski klinični center. Po operacijah je sledilo ležanje in še več operacij, po nekajmesečnem ležanju pa je sledila še dolgotrajna rehabilitacija. Miha je imel poškodbe notranjih organov trebuha, potreboval je zamenjavo kolenskega sklepa, operacijo roke in noge, posege na zapestjih in ramenu. Samo operativni posegi so presegli ceno 16.000 EUR. Vsekakor je potrebno prišteti ceno 6 mesečnega ležanja v bolnišnici, stroške prevoza reševalcev, ter helikopterja in dolgotrajno rehabilitacijo.

Miha je bil pred nesrečo mnenja, da on dodatnega zdravstvenega zavarovanja ne potrebuje, saj zdravstvenih storitev ni potreboval, prav tako je mislil, da to potrebujejo samo starejši ljudje.

Ker seveda ni razmišljal, da se mu lahko pripeti nesreča, ter da bi takrat potreboval dodatno zdravstveno zavarovanje, si le tega ni uredil. Ko se je v bolnišnici začel zavedati, kaj se mu je pripetilo, se je tudi spomnil, da nima urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Miha je želel dopolnilno zdravstveno zavarovanje urediti še isti dan, vendar ni vedel, da zaradi večletnega neplačevanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, bo imel zdravstvene storitve v celoti krite šele čez 3 mesece.

Izvedel je, da bo moral stroške kriti sam. Poleg nesreče in vseh poškodb je bil Miha v veliki duševni stiski, saj denarja za plačilo stroškov ni imel. Poleg kredita za hišo in ostalih stroškov za osnovne potrebe, bo moral sedaj zaradi napačnega razmišljanja, plačati še račun v višini nekaj 1000 EUR za strošek zdravstvenih storitev, katere nebi plačal, če bi imel urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Ne glede na to ali smo mladi ali stari, nesreča nikoli ne počiva, prav tako nikoli ne moremo vedeti kdaj bomo potrebovali zdravniško oskrbo, zato vas opozarjamo, da če še nimate sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, to storite še danes TUKAJ.

Kakšna so doplačila za zdravstvene storitve, ko nimamo sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.

Ne bodite kot Miha! Sklenite dopolnilno zdravstveno zavarovanje pravočasno in se izognite visokim stroškom zdravstvenih storitev.

Odgovore na vsa pogosta vprašanja o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju dobite TUKAJ.