Dodatno zavarovanje za brezposelne

Če ste oseba brez prihodkov si lahko dodatno zavarovanje za brezposelne uredite na ZZZS ali CSD, če ste oseba s premoženjem in prihodki, boste dodatno zavarovanje plačevali sami.

Vse je seveda odvisno kakšni so vaši prihodki iz premoženja in kakšni so vaši drugi prihodki, ali prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost…

V vsakem primeru vam svetujemo, da se nemudoma zglasite na najbližji enoti ZZZS (zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije) in krajevno pristojnem uradu CSD (center za socialno delo).

Dodatno zavarovanje za brezposelne

Če ste brezposelna oseba in prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost, zagotovo ne boste dobili pozitivne odločbe CSDja. V tem primeru se obrnite na ZZZS in v primeru, da dobite odgovor, da morate dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačevati sami, lahko dopolnilno zavarovanje sklenete na povezavi sklenitev dodatnega.

V vsakem primeru svetujemo, da se obrnete na CSD in ZZZS, saj se zakonodaja in višina cenzusa neprestano spreminjata. Star pregovor pravi: kdor jezik špara, kruha strada.

×

Ste našli iskano informacijo?