Dodatno zdravstveno zavarovanje brez statusa

Ob izgubi statusa študenta nismo več zavarovani po starših kot družinski član. Zaradi tega si moramo urediti obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje, če ne želimo doplačevati za zdravstvene storitve. Na najbližji enoti ZZZS si moramo urediti obvezno zdravstveno zavarovanje, priporočljivo pa je, da si uredimo tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. 

POZOR! Dodatno zdravstveno zavarovanje brez statusa

Od 17.11.2017 dalje velja, da si morajo študenti s statusom študenta, ob koncu šolskega leta v katerem dopolnijo 26 let, sami urediti obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

PRIMER: Janez Novak je 1.4.2018 dopolnil 26 let. 1.10.2018 se bo vpisal na podiplomski študij. Tudi v šolskem letu 2018/19 bo imel status študenta. Ker pa je Janez s 1.4.2018 dopolnil 26 let, od 1.10 2018 ne more biti več zavarovan kot družinski član. Sam si mora urediti obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje.

Dodatno zdravstveno zavarovanje brez statusa

Pri sklenitvi zavarovanja morate paziti, da zavarovanje sklenete pravočasno, sicer padete v trimesečno čakalno dobo. v tem primeru 3 mesece zavarovanje plačujete, zavarovani pa niste. Več o tej temi si lahko preberete TUKAJ.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje CENA. Vse o tej temi lahko preverite TUKAJ.

Kako zamenjati zavarovalnico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.

×

Ste našli iskano informacijo?