Dodatno zdravstveno zavarovanje kaj krije

Dodatno zdravstveno zavarovanje krije stroške zdravstvenih storitev, ki lahko nastanejo kot posledica bolezni ali nezgode. Stroški zdravstvenih storitev so lahko enormni. Primer, kjer si boste lažje predstavljali kakšni stroški vas lahko doletijo si lahko preberete TUKAJ.

Zdravstveno zavarovanje v Sloveniji je sestavljeno iz dveh delov: obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Vsi državljani smo vključeni v sistem obveznega zdravstvenega zavarovanja. Obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti zdravstvenih storitev, zato je potrebno za določene zdravstvene storitve doplačevati.

Doplačila znašajo od 5 do 90 odstotkov cene zdravstvene storitve, zdravila oziroma medicinsko-tehničnega pripomočka. Doplačila so lahko zelo visoka, izognemo pa se jim tako, da sklenemo dodatno zdravstveno zavarovanje. Dodatno zdravstveno zavarovanje kaj krije

Socialno ogroženi študenti oziroma študenti brez prihodkov naj se v primeru zdravstvenega zavarovanja obrnejo na najbližjo enoto Centra za socialno delo (CSD). CSD za vsak primer posebej pregleda prošnjo, prihodke, itd. in izda ali ne izda odločbe. V primeru, da vam odločbo izda, vam hkrati plačuje obvezno in tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Dodatno zdravstveno zavarovanje kaj krije

Kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje?

Krije stroške, ki lahko nastanejo zaradi nepredvidene bolezni ali nezgode, ki se nam zgodi nepričakovano.

PRIMERI: Štefan Novak ima težave s srcem. Specialisti so ugotovili, da je edina rešitev operacija zaklopk. Cena operacije je 24.626 eur, od tega krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje 2463 eur. Štefan Novak ni bil nikoli pri zdravniku in je prepričan, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne potrebuje. Znesek 2463 eur bo plačal iz lastnega žepa.

Štefka Novak je padla na ledu. Potrebna bo operacija na ramenu. Cena posega je 1994 eur, od tega krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje 476 eur. Štefka Novak redno plačuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje in znesek 476 eur bo poravnala zavarovalnica.

Petra Novak je padla s kolesom. potrebna bo operacija zapestja. Cena posega je 980 eur, od tega dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije 238 eur. Petra Novak redno plačuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje, zato bo znesek 238 eur poravnala zavarovalnica.

Matija Novak ima zdravstvene težave. specialist je ugotovil, da bo potreben poseg na ščitnici. Cena posega je 2521 eur, od tega dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije 504 eur. Matija Novak ima sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje in znesek 504 eur bo poravnala zavarovalnica.

Opis zdravstvene storitve Cena storitve v EUR
Prvi kurativni ginekološki pregled 17 €
Zalivka na 3 ali več ploskvah 33 €
Obravnava otročnice in novorojenčka
ter dojenčka – prva obravnava
40 €
CT glave s ks 164 €
Mala fizioterapevtska obravnava 243 €
Operacija žolčnih kamnov od 1.000 do 9.000€
Operacija hrbtenice od 4.159 do 17.147€
Endoproteza kolka od 5.180 do 22.547€
Transplatacija ledvic 82.768

VZAJEMNA PRIMERJAVA CEN:

Cene in ugodnosti ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko preverite TUKAJ.

Kako zamenjati zavarovalnico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko preberete TUKAJ.

×

Ste našli iskano informacijo?