Dodatno zdravstveno zavarovanje menjava zavarovalnice

Pri menjavi zavarovalnice morate najprej vedeti na katero zavarovalnico želite iti. Postopek ni zapleten. Pri nas obstajajo 3 možnosti: obrazec lahko izpolnite na naši spletni strani, lahko nas pokličete na 040-556-489 ali nas osebno obiščete v eni od naših poslovalnic.

Posebnost pri menjavi dodatnega zdravstvenega zavarovanja je tri mesečni odpovedni rok. V praksi to pomeni, da če do 20. v tekočem mesecu naročite zavarovanju pri novi zavarovalnici, boste premijo pri obstoječi zavarovalnici plačali še za obstoječi mesec in za 3 naslednje mesece.

Če boste zavarovanje pri novi zavarovalnici naročili po 20. v tekočem mesecu, pa boste premijo pri obstoječi zavarovalnici plačali še za obstoječi mesec in za 4 naslednje mesece.Dodatno zdravstveno zavarovanje menjava zavarovalnice

Cena dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Pri tem je potrebno vedeti, da smo pri menjavi zavarovalnice vseskozi zavarovani, saj obstoječa zavarovalnica krije stroške zdravstvenih storitev točno do datuma prekinitve, že naslednji trenutek pa stroške morebitnih zdravstvenih storitev krije nova zavarovalnica.

PRIMER: Štefan Novak se je odločil dne, 14.8.2017, da bo zavarovalnico Vzajemna Varuh zdravja zamenjal za Triglav. Pri zavarovalnici Vzajemna Varuh zdravja bo plačal še premijo za avgust, september, oktober in november. V primeru bolezni, nezgode ali potrebe po drugi zdravstveni storitvi, mu bo zavarovalnica Triglav zdravstvena, po 1.12.2017 krila stroške zdravstvenih storitev.

POZOR! V primeru menjave dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je POGOJ, da imate zavarovanje pri obstoječi zavarovalnici sklenjeno več kot 12 mesecev.

Zavarovalnico lahko v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja torej zamenjamo po enem letu s trimesečnim odpovednim rokom. Tehnično to pomeni, da ko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenemo, ga bomo morali plačevati vsaj 16 mesecev. Prekinemo ga lahko v 13 tem mesecu in ga nato plačujemo še 3 mesece, skupno torej 16 mesecev.

Cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ugodnosti ob sklenitvi lahko preverite TUKAJ.

Kako izbrati najugodnejšo zavarovalnico si lahko preberete TUKAJ.

×

Ste našli iskano informacijo?