Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja zaenkrat ni na vidiku. 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje oziroma v pogovornem jeziku velikokrat imenovano dodatno zdravstveno zavarovanje, je bilo v Sloveniji sprejeto dne, 1.1.2006, torej od tega dne dalje imamo urejen sistem zdravstvenega zavarovanja. Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Z urejenim obveznim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem, nimamo doplačil pri zdravniku ali v lekarni, torej nam ni potrebno plačevati ali doplačevati za zdravstvene storitve, zdravila in zdravstvene pripomočke.

Obstaja možnost, da bo dodatno zdravstveno zavarovanje v prihodnosti ukinjeno.

V mesecu januarju leta 2020, so zakon o ukinitvi dodatnega zavarovanja uspeli prvič pripeljati do obravnave v Državni zbor, vendar je bila ukinitev zavrnjena. Ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja je le še vprašanje časa. Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Ker je zakonsko določeno, da moramo imeti urejeno dodatno zdravstveno zavarovanje, v kolikor ne želimo imeti stroškov pri koriščenju zdravstvenih storitev, katere krije dodatno zdravstveno zavarovanje, moramo to upoštevati. Vsem državljanom republike Slovenije svetujemo, da se izognejo morebitnim zapletom in si uredijo dodatno zdravstveno zavarovanje. To si hitro in preprosto uredite na povezavi dodatno zdravstveno zavarovanje sklepanje.

Dodatno zdravstveno zaavrovanje ukinitev

Brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja so stroški doplačil v primeru bolezni ali nezgode enormni. V kolikor ste več kot en mesec dni brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja, le to ne prične veljati takoj ampak šele čez 3 mesece. Kdaj vam prične veljati dodatno zavarovanje si preberite TUKAJ.

Sklenitev dodatnega zavarovanja ne odlašajte, in sicer ne samo zaradi trimesečne čakalne dobe ampak tudi zaradi višje cene mesečnih premij. Cena dodatnega zavarovanja namreč ni enaka za vse zavarovance. V kolikor več let ne plačujemo dodatnega zdravstvenega zavarovanja nam izbrana zavarovalnica upošteva 3% povišanje premije za vsako polno leto, ko dodatnega zdravstvenega zavarovanja nismo plačevali. Povišanje premije je zakonsko določeno in navedeno v Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ). Preberite si več o ceni dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Dokler dodatno zdravstveno zavarovanje ni ukinjeno s strani države, moramo sami poskrbeti za ureditev dodatnega zdravstvenega zavarovanja, s čimer se izognemo doplačilom zdravstvenih storitev. Ne glede na to, da je nekoč možna ukinitev dodatnega zavarovanja, se na to ne moremo zanašati, saj dokler velja zakon, nas v primeru sklenitve dodatnega zavarovanja po več letih neurejenosti zavarovanja, čaka trimesečna čakalna doba in še 3% pribitek na vsako polno leto, ko smo bili brez zavarovanja.

Zato v kolikor še nimate urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ga čimprej sklenite kar preko spleta. Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

×

Ste našli iskano informacijo?