Dopolnilno zavarovanje zaposlitev

Ob zaposlitvi je potrebno urediti obvezno zdravstveno zavarovanje. Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje vam ga uredi vaš delodajalec.

Ker vam obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije zdravstvenih storitev v celoti, je potrebno za njih v večini primerov doplačati. Temu se lahko izognemo, zato močno priporočamo sklenitev dodatnega oziroma dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga najlažje sklenete TUKAJ. Dopolnilno zavarovanje zaposlitev

Dopolnilno zavarovanje zaposlitev

Za lažjo predstavo: obvezno zdravstveno zavarovanje krije cca. 70% stroškov zdravstvenih storitev, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa preostalih 30%.

V primeru dolgotrajnih težjih bolezni ter hudih nesreč stroški zdravljenja lahko presežejo nekaj 10.000 eur, ima večina prebivalcev v Sloveniji sklenjeni obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

S sklenjenim obveznim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem se izognemo visokim stroškom zdravstvenih storitev.

PRIMER: Marko Novak se je odpravil na izlet na bližnji hrib. Pri spustu v dolino mu je spodrsnilo in je padel. Utrpel je zlom stegnenice. Stroški operacije znašajo 1430 eur, od tega 426 eur krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Marko se je zaposlil pred več kot enim mesecem, dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa si še ni uspel urediti. Znesek 426 eur bo poravnal iz svojega žepa.

Cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi lahko preverite TUKAJ.

×

Ste našli iskano informacijo?