Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav

Dodatno zdravstveno zavarovanje Triglav cena. Primerjavo cen in ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi si lahko ogledate TUKAJ.
Pomembno je vedeti, da je premija za vse prebivalce Slovenije enotna oziroma enaka le v primeru, da smo zavarovanje sklenili pravočasno oziroma znotraj zakonsko določenega roka. Zakaj nekateri zavarovanci plačujejo višjo mesečno premijo si lahko preberete TUKAJ.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav kdaj začne veljati? Kot smo povedali že zgoraj, če se zavarovanje sklene pravočasno, ne bomo imeli težav in bo zavarovanje pričelo veljati praktično takoj oziroma naslednji dan. Če zavarovanje sklenemo danes ob 15.00 nam bo pričelo veljati ob 00.00 oziroma čez 9 ur. Problem seveda nastane, če zavarovanja ne sklenemo pravočasno oziroma zunaj zakonsko določenega roka. Pogosti so primeri, ko ljudje želijo skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje takoj. Žal to ni mogoče saj morajo zavarovalnice vedno preden sprejmejo v zavarovanje novega zavarovanca upoštevati 3 mesečno zakonsko določeno čakalno dobo. Kaj je čakalna doba in kako se ji izogniti si lahko preberete TUKAJ.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav kaj krije? V osnovi nas zdravstveno zavarovanje krije pred nepredvidenimi stroški zdravstvenih storitev. Verjemite, le ti so lahko enormni. V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz dveh delov-točno kako si lahko preberete TUKAJ.
Koliko krije obvezno zdravstveno zavarovanje in koliko krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.
Na zgornjih povezavah hkrati na praktičnih primerih izveste točne številke kaj in koliko krije obvezno in koliko dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Triglav brez statusa. Ob izgubi statusa je potrebno poskrbeti, da si pravočasno uredimo obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Tipična meseca za izgubo statusa študenta in dijaka sta september in oktober. Pri tem je pomembno, da si dijak, ki izgubi status z 31.8. uredi zdravstveno zavarovanje v mesecu septembru, študent, ki izgubi status s 30.9 pa si mora zdravstveno zavarovanje urediti tekom meseca oktobra. več o tej temi si lahko preberete TUKAJ.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav – menjava zavarovalnice Menjava zavarovalnice je relativno preprosta. na naši spletni strani izpolnite obrazec, mi vam pošljemo pristopnico novo izbrane zavarovalnice. Poleg tega dobite tudi pooblastilo, kjer novo zavarovalnico pooblastite, da v vašem imenu prekine vaše zavarovanje pri obstoječi zavarovalnici. Poslano dokumentacijo še podpišete nam jo vrnete v priloženi kuverti na kateri je poštnina že plačana in to je to. Upoštevati je potrebno še 3 mesečno zakonsko določeni odpovedni rok in že ste na novi zavarovalnici. Več o menjavi zavarovalnice si lahko preberete TUKAJ.

×

Ste našli iskano informacijo?