Najugodnejše dodatno zdravstveno zavarovanje

Najcenejše dodatno zdravstveno zavarovanje ni vedno najugodnejše. Potrebno je upoštevati tudi ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi.

V primeru dodatnega oziroma dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se moramo zavedati, da je storitev pri vseh zavarovalnicah enaka. Pri zdravniku pokažemo kartico zdravstvenega zavarovanja KZZ, sistem preveri ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje imamo sklenjeno in to je to. Nihče nas ne sprašuje pri kateri zavarovalnici je zavarovanje sklenjeno, saj zakon o zdravstvenem varstvu ZZVZZ predvideva, da morajo vse zavarovalnice enake zdravstvene storitve kriti v enakih zneskih.

Cena dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Ker je storitev pri vseh treh zavarovalnicah enaka, moramo pri raziskovanju katero je najugodnejše dodatno zdravstveno zavarovanje upoštevati tudi ugodnosti, ki jih prejmete v primeru sklenitve zavarovanja.

Dejstvo je, da so cene pri vseh treh zavarovalnicah že od nekdaj zelo primerljive in zato stranke favorizirajo navadno tisto z največ ugodnostmi.

Poleg cene in dodatnih ugodnosti ob sklenitvi pa zavarovalnici Generali in Triglav ponujata tudi paketne popuste, ki jih lahko koristite ob več sklenjenih zavarovanjih. V tem primeru gre za to, da če imate sklenjeno kasko zavarovanje ali zavarovanje hiše ali stanovanja lahko zaradi dodatno sklenjenega zavarovanja pridobite popust na premoženjskem zavarovanju.

Pravilo je, da si mora vsak posameznik sam izračunati katero dodatno zdravstveno zavarovanje je zanj najugodnejše. Sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja lahko izvedete na povezavi prijava dodatno z zavarovanje.

×

Ste našli iskano informacijo?