Online dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje najlažje in najhitreje uredimo kar online.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ali dodatno zdravstveno zavarovanje je potrebno skleniti takrat, ko postanemo zavezanci za doplačila. To pa postanemo ob prvi zaposlitvi, študenti ob koncu šolskega leta v katerem dopolnijo 26 let, študenti in dijaki ob izgubi statusa, itd.

V kolikor si uredimo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, nam ne bo potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.

Če si dopolnilno zavarovanje uredimo več kot mesec dni od dneva, ko smo si na novo uredili obvezno zavarovanje, pademo v trimesečno čakalno dobo. Kdaj nam dopolnilno zdravstveno zavarovanje prične veljati si lahko preberete TUKAJ. Online dopolnilno zdravstveno zavarovanje

PRIMER: Janez si je uredil obvezno zavarovanje 15. oktobra. V kolikor bi si na isti dan uredil tudi dopolnilno zavarovanje, mu nebi bilo potrebno doplačevati za zdravstvene storitve. Ker pa si je Janez uredil dopolnilno zavarovanje 16. novembra, je padel v trimesečno čakalno dobo, kar pomeni, da je zaradi tega tri mesece doplačeval zdravstvene storitve v višini, ki jih drugače krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

POZOR!

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si moramo urediti pravočasno.

Online dopolnilno zdravstveno zavarovanje

PRIMER: Romana Novak je imela prometno nesrečo. Vozila je kolo z motorjem, v bok pa se ji je zaletel voznik kombija. Romana je utrpela težje poškodbe, potrebna je bila menjava kolka. Cena tovrstnega posega je 5796 eur, od tega dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije 1281 eur. Romana je izgubila status študenta, vendar je dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenila pravočasno oziroma znotraj enomesečnega zakonsko predpisanega roka. 1281 eur stroškov zdravljenja bo plačala zavarovalnica.

Če Romana zavarovanja ne bi sklenila pravočasno, bi znesek 1281 eur morala plačati iz lastnega žepa.

Cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi lahko preverite TUKAJ.

Zakaj bodo nekateri zavarovanci plačevali 80% višjo premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.

Kako enostavno zamenjati zavarovalnico lahko preberete TUKAJ.

×

Ste našli iskano informacijo?