Prostovoljno zdravstveno zavarovanje

Prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje je prvotno ime za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki dopolnjuje obvezno zdravstveno zavarovanje

Pri nas izveste kaj je prostovoljno zdravstveno zavarovanje, kje, kako in kdaj ga uredimo. Preverite kakšna je cena Primerjate vse ponudnike na enem mestu. Omogočamo tudi sklepanje ONLINE Ugotovite tudi kdaj začne veljati, kako preveriti ali je zavarovanje veljavno in katera zavarovalnica je najugodnejša.

Cena dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Izveste tudi kako postopati v primeru zamenjave, ob prvi zaposlitvi, ob upokojitvi, v primeru brezposelnosti , če ostanete brez statusa, če dopolnite 26 let.

Podrobno si lahko preberete tudi kaj krije prostovoljno zdravstveno zavarovanje, kakšne so razlike med zavarovalnicami, kako je zdravstveno zavarovanje v Sloveniji urejeno, kakšne so razlike med obveznim in dopolnilnim zavarovanjem, na kaj morajo paziti mladi, katero prostovoljno zdravstveno zavarovanje je najcenejše, kakšna je razlika med dodatnim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem in kako se uredi prijava v dodatno zavarovanje.

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje

Pri nas dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete ONLINE, izveste tudi kako morajo postopati tujci, kako se zavarovati preko partnerja , kako in kdaj imate lahko to zavarovanje brezplačno in kakšne so posebnosti pri prekinitvi pogodbe.

PZZ prostovoljno zdravstveno zavarovanje ima tudi več posebnosti. Največja posebnost je čakalna doba. Če zavarovanja ne sklenete pravočasno, to je v mesecu dni od dneva ko postanete zavezanec za plačilo PZZ, vam zavarovanje prične veljati šele čez 3 mesece. Druga posebnost je doplačilo na premijo. Ljudje, ki so bili več let brez dopolnilnega zavarovanja, morajo plačevati višjo premijo oziroma ceno prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja.

Pri tem nastane problem, saj stranki, ki je bila več let brez dopolnilnega zavarovanja ne moremo povedati natančne cene zavarovanja. Stranka ceno izve šele, ko prejme originalno polico izbrane zavarovalnice. V skladu z zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ZZVZZ morajo vse zavarovalnice vsakomur, ki je bil brez prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja več kot 1 leto (365dni) obračunati doplačilo na premijo v višini 3% za vsako polno leto, ko je stranka bila brez zavarovanja. Na povezavi prostovoljno zdravstveno zavarovanje cena si lahko pogledate osnovne cene prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja za zavarovance brez doplačila na premijo.

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje posebnosti

Če prostovoljno dodatno zdravstveno zavarovanje sklenemo pravočasno, nam prične veljati že naslednji dan ob 00.00. Police za dodatno prostovoljno zdravstveno zavarovanje ni potrebno obnavljati vsako leto. Gre za revolving police, ki se avtomatsko obnavljajo dokler jih zavarovanec ne prekine.

V Sloveniji prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice, kakšne so njihove ponudbe lahko preverite na povezavi PZZ Vzajemna Varuh zdravja, PZZ Generali in Triglav PZZ.

×

Ste našli iskano informacijo?