ZZZS dodatno zavarovanje

V Sloveniji obvezno zdravstveno zavarovanje uredimo na ZZZS, dodatno zavarovanje pa pri eni od treh zavarovalnic, ki ponujajo dzz. Cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko preverite na spodnji sliki, s klikom na sliko pa preverite tudi vse ugodnosti, ki vam jih nudijo zavarovalnice ob sklenitvi.

V primeru redne zaposlitve vam obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, v primeru izgube statusa ali brezposelnega občana s premoženjem pa je cena obveznega zdravstvenega zavarovanja dne 1.4.2021 ko pišemo ta članek 26,13 eur/mesec.

Cena dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Na povezavi zdravstvo v Sloveniji si lahko podrobno preberete kako je pri nas urejeno zdravstveno zavarovanje. Na povezavi dodatno zdravstveno zavarovanje na novo pa lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje tudi sklenete. Velja za nove sklenitve in menjavo zavarovalnice.

Najpomembneje je, da veste, da nam z urejenim obveznim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanje pri zdravniku ni potrebno plačevati oziroma doplačevati zdravstvenih storitev.

Redno zaposlenim delavcem mora obvezno zdravstveno zavarovanje skladno z zakonom urediti delodajalec. Preostali prebivalci, tu imamo v mislih predvsem študente brez statusa, brezposelne družinske člane, brezposelne prebivalce s premoženje…, pa si morajo obvezno zdravstveno zavarovanje urediti na najbližji enoti ZZZS (zavoda za zdravstveno zavarovanje).

×

Ste našli iskano informacijo?