Varuh zdravja vračilo del premije 22,50 evrov

Presežek 22,50 evrov mesečne premije vrnjen zavarovancem Vzajemne

Datum: 14.12.2021

Ker je zavarovalnica Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., v lasti njenih zavarovancev, se v primeru presežka, le tega vrne svojim zavarovancem. Zavarovalnica Vzajemna posluje nepridobitno, torej ustvarijo le toliko presežka, kolikor je potrebnega za stabilno poslovanje in razvoj, ter varnost zavarovancev.

V letu 2021 je zavarovalnica Vzajemna svojim zavarovancem vrnila 22,50 evrov presežka. Namreč zavarovalna premija je bila za mesec december znižana za 22,50 evrov in je tako znašala le 12,10 evrov.

Vzajemna vračilo premije

Decembrska mesečna premija 12,10 evrov je bila za zavarovance, katerih mesečna premija s 3 % popustom drugače znaša 34,60 evrov. Od česa je odvisna mesečna premija preverite na povezavi dopolnilno zavarovanje premija.

Na drugi strani sta zavarovalnica Triglav in Generali v lasti delničarjev, kar pomeni da presežek vrneta nazaj lastnikom oziroma delničarjem v obliki dividend.

V Sloveniji imamo tri različne premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kakšne so cene in ugodnosti ob sklenitvi, lahko preverite na povezavi cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Tudi za leto 2022 obstaja verjetnost, da bo decembrska premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Vzajemni nižja, vendar je seveda vse odvisno od poteka situacije s covid-19.