Nad bolečine v hrbtenici z masažo

Nad bolečine v hrbtenici z masažo

Vse več ljudi se sooča z vsakodnevnimi bolečinami v hrbtu. K temu prispeva predvsem nepravilna drža, dolgotrajno sedenje in premalo gibanja. Akutne bolečine v križu in hrbtenici se lahko, v kolikor jih ne odpravimo pravočasno, razvijejo v kronične, te pa lahko kasneje vodijo tudi do bolj kompleksnih težav. Pri reševanju težav z bolečim hrbtom vam lahko pomaga tudi profesionalna masaža hrbta, ki se osredotoča predvsem na sproščanje in lajšanje bolečin v ključnih mišicah. Poznamo več različnih oblik masaž, ki so primerne za odpravljanje različno kompleksnih težav. Masažo pa naj vedno opravi le strokovnjak, ki dobro pozna zgradbo človeškega telesa in tako s svojimi spretnimi rokami učinkovito reši marsikatero težavo z bolečo hrbtenico.

Redna masaža hrbta za najboljše rezultate

Verjetno se sprašujete, kako pogosto bi se morali odpraviti na strokovno masažo hrbta? Odgovor je preprost – v kolikor nimate večjih težav in bolečin, je maserja dovolj obiskati že enkrat mesečno, v kolikor pa vam bolečine v hrbtu povzročajo hujše nelagodje, pa vam bo strokovnjak najverjetneje predlagal bolj redne in pogoste terapije.

Največje prednosti, ki vam jih zagotavlja masaža hrbta, so:

  • lajšanje bolečin,
  • izboljšana telesna gibljivost in
  • zmanjševanje vplivov vsakodnevnega stresa na telo.

Če želite doseči zgoraj naštete blagodejne učinke pa je potrebno, poleg rednih terapij, izbrati tudi ustrezno vrsto oziroma obliko masaže. Katera je najučinkovitejša za vas, določi maser na podlagi vaših osebnih želja in ciljev.

Postopek masaže hrbta in njene priljubljene različice

Masaža hrbta poteka po točno določenem vrstnem redu. Vsaka terapija se prične z ogrevanjem, nato sledi glavni del masaže, kjer terapevt dosega cilj masaže, na koncu pa sledi nežna pomiritev tkiv.

Masaža hrbta

Vsaka vrta masaže ima določene specifične masažne tehnike, s pomočjo katerih se dosega zastavljen cilj. Najbolj pogosta je klasična ali švedska masaža, ki velja za mati vseh masaž. Njen glavni cilj je psiho-fizična sprostitev telesa. Športna regenerativna masaža hrbta je v prvi vrsti namenjena športnikom in osebam z bolj intenzivnimi bolečinami. Ta namreč učinkovito sprosti mišice, izboljša gibljivost, preprečuje nadaljnje poškodbe in pomaga pri hitrejšemu okrevanju po poškodbah. Nekoliko bolj eksotična je masaža z vročimi vulkanskimi kamni, ki je izjemno učinkovita pri zmanjševanju stresa ter lajšanju bolečin v mišicah.

V zadnjih letih pa vse bolj priljubljena postaja masaža z ventuzami in limfna drenaža hrbta z ventuzami. Gre za silikonske ali plastične šalčke, ki ustvarjajo vakuum in tako izboljšujejo prekrvavitev hrbta. V kombinaciji z limfno drenažo, ki poskrbi za hitrejše in lažje čiščenje telesa, je tovrstna masaža ena najbolj učinkovitejših terapevtskih masažnih postopkov.

Masaža je dobra za vas in vaše telo

Masažo so poznali že naši predniki, ki so že takrat vedeli za njene številne pozitivne učinke na telo in duha. V prvi vrsti masaža sprošča telo in mišice ter izboljšuje krvni in limfni obtok, zaradi česar se boste veliko bolje počutili. Če še vedno oklevate, da bi si masažo hrbta bolj redno privoščili, vam spodaj naštevamo nekaj razlogov, zakaj bi se zanjo brez dvoma morali odločiti:

  1. Lajšanje bolečin v hrbtenici, križu in ramenskem obroču;
  2. Izboljšanje telesne drže;
  3. Zmanjšanje stresa in sproščanje telesa ter duha;
  4. Izboljšanje krvnega obtoka;
  5. Spodbujanje limfne drenaže, s tem pa čiščenje telesa;
  6. Izboljšanj in mirnejši spanec;
  7. Povečanje gibljivosti mišic hrbta.

Poskrbite za svoje telo

Skrb za telo bi morala biti prioriteta vsakega posameznika. Imamo le eno, kakovost nege in časa, ki mu ju namenjamo pa se odraža v počutju in zdravju, nenazadnje pa tudi v zunanjem videzu. Če si želite bolj vitalnega telesa ter učinkovitejšega spopadanja z vsakodnevnim stresom, vam svetujemo, da masaža hrbta postane eno izmed rednih vsakomesečnih opravil.

Čas je, da postavite sebe na prvo mesto, začnete poslušati svoje telo in mu privoščiti vso potrebno nego in sproščanje. Verjemite, že kmalu boste lahko opazili pozitivne spremembe, ki vas bodo osrečile.